Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia myjemy i osuszamy. Kroimy cytrusy w plastry. Łososia, solimy, pieprzymy oraz posypujemy cukrem, a następnie okładamy plastrami cytrusów i wstawiamy do lodówki.
Ryba powinna się marynować co najmniej 2-3 godziny, ale będzie smaczniejsza jeśli pozostanie w chłodnym miejscu przez całą noc. Przygotowujemy dip. Kroimy w drobną kosteczkę awokado i ogórek.
Szatkujemy świeże zioła. Kroimy w ćwiartki pomidory koktajlowe. W salaterce mieszamy serek śmietankowy, z ogórkiem i awokado. Dodajemy oliwę z oliwek, kapary, ponpomidorki i ziela.
Porcję tak wymieszanego dipu kładziemy na talerzu, obok serwując cienkie piastry marynowanego łososia.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.