Składniki:
Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać krewetki, posiekane drobno białe części cebulek, sos Aioli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dodać bułkę tartą w takiej ilości aby powstałe "ciasto" pozwoliło się formować w nieduże okrągłe ciastka. Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowane ciastka po około 4 minuty z każdej strony.
W między czasie wymieszać części cytrusów z mielonym imbirem i pokrojonym drobno zielonym szczypiorem, przyprawić lekko solą i pieprzem. Podając sformować z sałatki kopczyk, na nim ułożyć ciastka z krewetek udekorowane kleksem sosu Aioli.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.