• Zadzwoń: +48 695 325 095
  • +48 89 532 24 91
  • Oddział w Warszawie: tel kom.: +48 695 642 448

Aktualności

24 XI 2017

Krewetkowe ciasteczka na salatce z cytrusów

Składniki:

  • 50 dkg odwłoków małych krewetek
  • 4 młode cebulki ze szczypiorem
  • 3/4 szklanki sosu Aioli
  • 2 szklanki dobrej tartej bułki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 pomarańcza podzielona na części
  • 1 cytryna podzielona na części
  • 0.5 grejpfruta podzielonego na części
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać krewetki, posiekane drobno białe części cebulek, sos Aioli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dodać bułkę tartą w takiej ilości aby powstałe "ciasto" pozwoliło się formować w nieduże okrągłe ciastka. Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowane ciastka po około 4 minuty z każdej strony.

W między czasie wymieszać części cytrusów z mielonym imbirem i pokrojonym drobno zielonym szczypiorem, przyprawić lekko solą i pieprzem. Podając sformować z sałatki kopczyk, na nim ułożyć ciastka z krewetek udekorowane kleksem sosu Aioli.

powrót

Formularz kontaktowy

Zapytaj nas o ofertę lub wycenę

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych. w celu nawiązywania kontaktu oraz wysyłania materiałów marketingowych oraz aktualnych ofert sprzedaży.
Podaję dane osobowe dobrowolnie i oświadczam, że są one zgodne z prawdą.
Zapoznałem(-am) się z treścią klauzuli informacyjnej, w tym z informacją o celu i sposobach przetwarzania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych, prawie ich poprawiania, ograniczenia przetwarzania oraz prawie do wycofania zgody na przetwarzanie moich danych osobowych.
wyślij

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.